Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Koel geschonken komt deze Chardonnay uit de Bourgogne het beste tot z’n recht bij allerhande borrelhapjes. Na enkele jaren wordt deze wijn steviger en kan deze goed gecombineerd worden met stevigere gerechten.
Voor Jadot Couvent des Jacobins Chardonnay zijn wijnen gebruikt uit zowel de Côte d’Or, Chalonnais als Mâconnais (Saint-Véran). Deels vergist en gerijpt op eiken, deels op staal, combineert deze harmonieuze wijn de frisse fruitigheid van perzik, peer en grapefruit met de rondeur van houtlagering: boterbloemen en vanilletonen. Koel geschonken komt hij het beste tot z’n recht en smaakt dan voortreffelijk bij allerhande borrelhapjes, charcuterie, vis, schelp- en schaaldieren en bij geitenkaas. Deze chardonnay is op dronk hoewel flesrijping de wijn gastronomisch interessanter zal maken. Na enkele jaren zullen complexere aroma’s en smaken zijn ontwikkeld zodat ook steviger gerechten moeiteloos combineren met deze witte charmeur.
Bij Maison Louis Jadot laat maître de chais Jacques Lardière de natuur volledig zijn gang gaan. Hij schuwt het gebruik van herbiciden, pesticiden, kunstmesten en alle andere gewasstimulerende of -beschermende middelen. Want, zo is hij van mening, een gezonde bodem geeft sterke druiven en daarmee goede wijnen. De druiven voor de wijnen van Louis Jadot worden altijd handmatig geoogst. Hiermee wordt voorkomen dat over-, alsmede onrijpe vruchten in het vinificatieproces terechtkomen. Maison Jadot betaalt zijn toeleveranciers in dit gebied hoge prijzen maar verwacht daarvoor alleen de beste druiven. Zo beschikt het huis over uitstekende chardonnay van het geheel ommuurde Château de Loché. Naast Jadot Couvent des Jacobins Chardonnay hebben wij nog meer prachtige wijnen van dit wijnhuis.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad