Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Deze prosecco is zacht van smaak en gemaakt van Gera en Chardonnay druiven. De 'Saomi' is bleekgeel van kleur heeft een zachte geur en is fris maar zacht in de mond. Dit is een heerlijk aperitief en past uitstekend bij visgerechtjes en pasta salades.
De druiven voor La Tordera Prosecco Saomi zijn afkomstig van de gelijknamige wijngaard, bij het dorpje Bigolino in Valdobbiadene. Hier staan jonge stokken op een ondergrond van zand en grind, in een relatief koel microklimaat. Deze heerlijke parelende wijn wordt geblend uit 90% gleradruiven en 10% chardonnay. Glera zorgt voor het kenmerkende lichte karakter van de wijn, terwijl chardonnay nét dat tikje romigheid verschaft.
De 'Saomi' is dan bleekgeel van kleur, en heeft een heerlijk zachte geur waarin naast mineraliteit en zacht witfruit ook wat florale tonen zijn te ontdekken. In de mond is de wijn zachtfris en tintelend, met een bijna romig mondgevoel. Het is een eetlustopwekkend aperitief, maar deze wijn is -mede dankzij de toevoeging van de chardonnaydruif- ook zeer verrassend bij visgerechtjes, pastasalades en gegrilde groentes.
Prosecco is afkomstig van de uitlopers van de Alpen ten noorden van Venetië. De wijn is genoemd naar z'n druivenras prosecco, een lastige variëteit die laat rijp en daardoor een frisse zuurgraad heeft. Zeer geschikt dus voor het maken van mousserende wijn. In het plaatsje Vidor in de provincie Treviso vinden we het vijftig hectare tellende domein van de familie Vettoretti, midden in het gebied dat we kennen onder de naam Valdobbiadene. Hier in de heuvels vlak aan de Piaverivier begon zeventig jaar geleden de geschiedenis van het wijnhuis. Inmiddels zijn het commercieel manager Gabriella en meesterwijnmakers Renato en Paolo die hier nu de dienst uit maken onder de bezielde en centrale leiding van mama Mirella Vettoretti. Naast deze La Tordera Prosecco Saomi hebben wij nog meer prosecco van dit wijnhuis.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad