Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Grenache druiven wordt verbouwd in Spanje en Frankrijk, beide plekken waar de zon vaak schijnt. Dit druivenras heeft namelijk veel zon nodig om goed te kunnen groeien en rijpen. Alleen wanneer de druiven genoeg warmte krijgen kunnen ze gebruikt worden om verwerkt te worden tot wijn en rosé. Tegenwoordig worden de druiven ook in Australië verbouwd, hier wordt de druif voornamelijk gebruikt in mengwijnen. De combinatie wordt dan vaak gemaakt met de Shiraz druif. De schil van het Grenache druivenras is erg dun en ze bevatten maar weinig tannine. Waar u de druif aan kunt herkennen is de kenmerkende lichte kleur van de schil. De druiven groeien weelderig en de oogst is vaak groot. Een grote oogst is helaas niet positief te noemen bij dit ras aangezien een grote oogst vaak hand in hand gaat met een mindere kwaliteit. Snoeien is daarom erg belangrijk voor wijnboeren die Grenache verbouwen.
De druiven worden vaak gecombineerd met andere druiven maar er zijn uiteraard ook veel wijnen te krijgen die volledig bestaan uit Grenache druiven. Ze zijn vaak zacht van smaak en hebben aroma's van rode en paarse vruchten. De wijn heeft vaak een erg kenmerkende geur, hier herkent u hem direct aan. De geur van versgemalen witte peper is onmisbaar. Grenache wijnen zijn echt gemaakt om te drinken bij een goede maaltijd. Lichtere varianten van de wijn zijn perfect te combineren bij Italiaanse gerechten terwijl de vollere en rijpere wijnen beter combineren met varkensvlees, rood vlees en stoofschotels.
Rose is heerlijk zoet en heeft de geur van rood zomerfruit, aardbei of grapefruit. Grenache druiven worden ook gebruikt bij het maken van rosé. In het assortiment dat u bij ons vindt komt u dan ook een aantal flessen heerlijke rosé tegen. Als het zonnetje schijnt en u lekker op een terrasje zit of wanneer u een goed boek leest, past een glas rosé altijd binnen het plaatje.
Grenache is een rode wijn die perfect is om thuis verder te laten rijpen. Hierdoor verandert de smaak die zachter wordt en de aroma's veranderen. Hierdoor krijgt u een wijn die heel anders proeft en aanvoelt in de mond als wanneer u deze zelfde wijn jong zou drinken. De tijd dat u een Grenache wijn kunt laten rijpen is tussen de 3 en 8 jaar. Langer bewaren van de wijn is niet zinvol en zal de smaak van de wijn niet langer ten goede komen. Het laten rijpen van wijn is niet eenvoudig. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden wat ervoor zorgt dat de wijn goed kan rijpen en niet achteruitgaat. Een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden bij het bewaren van wijn:
Wanneer u al die jaren geduld op hebt gebracht zal dit zeker beloond worden. In deze rijpingsperiode gebeurt er erg veel met de structuur, de aroma's en de tannines. Als u de wijn ooit jong heeft gedronken zal u hem na het rijpen niet eens meer herkennen als dezelfde wijn. Het rijpen van wijn op de juiste manier kost even wat moeite met opstarten maar als u eenmaal begonnen bent is de collectie eenvoudig aan te vullen.
Of u nou een Grenache wijn koopt om direct te drinken of dat u van plan bent om hem een aantal jaren te laten rijpen maakt niet uit. De kwaliteit zou in beide gevallen even goed moeten zijn. Ons assortiment bestaat uit wijnen waarvan wij weten dat de kwaliteit erg goed is. Zo kunt u genieten van wijnen met de beste smaken. Bij alle wijnen vindt u extra informatie die u kan helpen de juiste wijn te kiezen. Hier staat onder andere omschreven bij welke gerechten ze passen. Voor een heerlijke Grenache wijn kijkt u in het assortiment van Wijnhuis Heemstede.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad