Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De Corvina druif is er een die echt thuishoort in Italië. Deze druiven groeien in dezelfde streek als waar de Valpolicella en Badolino wijnen vandaan komen. Deze streek is prachtig, zover als u kunt kijken zijn er wijnvelden met allerlei soorten druiven waaronder de Corvina druif die van oorsprong Corvina Veronese heet. Het is een druif waar de Italianen met recht trots op zijn. Vanuit dit druivenras worden namelijk werkelijk fantastische kwaliteitswijnen gemaakt. De druiven zelf hebben een grote reputatie maar zijn toch erg klein van stuk. Ze hebben een dikke schil waardoor ze goed bestand zijn tegen rot en schimmel. Ook koude nachten zijn geen probleem voor de Corvina. Dit druivenras kan niet volledig groeien in een koud klimaat en heeft ook zeker zon nodig, genoeg zon is hierbij namelijk een groot onderdeel van het perfect laten rijpen van de druiven
Bij het oogsten worden de druiven gedroogd voordat ze geperst en verwerkt worden. De druiven hebben een fruitige smaak en een hoge zuurgraad. Bij wijnen zoals de Valpolicella en Badolino kunt u dit erg goed proeven. In de smaak van de wijn kunt u milde smaken proeven zoals aardbei en kers. Door deze smaken zijn er slechts een aantal producten en gerechten die deze wijn echt goed tot zijn recht laten komen. Deze wijnen zijn uitstekend te combineren met:
Sommige wijnen zijn makkelijker te combineren maar door de rijke smaak van deze wijn is hij het waard om te zoeken naar de ideale gerechten. Hierbij zal de smaak van de wijn en het gerecht elkaar aanvullen, wat een fantastische beleving is. Er kan wel even wat tijd overheen gaan maar als u vaker een wijn uitzoekt die past bij een gerecht gaat u dit met wat tijd leren herkennen. U zult dan minder moeten lezen en u weet makkelijker in welke categorie u moet zoeken. Het is erg leuk om bij gerechten te experimenteren met verschillende soorten wijn.
Aan alleen de fles van de wijn kunt u al erg veel aflezen. Helaas zijn de flessen uit Italië over het algemeen in die taal beschreven. Er zijn een aantal termen die u vaker tegen zult komen en zeker op wijnen gemaakt van de Corvina druif. 3 termen die erg belangrijk zijn om te kennen voor het herkennen van kwaliteit zijn:
Het herkennen van kwaliteit is binnen ons assortiment minder belangrijk, dit is iets waar wij voor u op letten en onze producten op selecteren. Mocht u ooit een Italiaanse wijn gaan aanschaffen kunt u deze termen herkennen en een prima wijn uitkiezen, zelfs als u de taal niet spreekt.
Niet alle wijnen zijn geschikt om te laten rijpen na de aanschaf. Wijnen gemaakt van de Corvina druif zijn hier ook niet voor gemaakt. Vanuit dit druivenras komen wijnen voort die geschikt zijn om jong te drinken. Zo kunt u direct na het binnenkrijgen van de wijn genieten van een heerlijk glaasje en hoeft u geen jaren te wachten. Uiteraard kan het laten rijpen van bepaalde wijnen de smaak aanzienlijk beter maken, het lang laten liggen van bijvoorbeeld een Valpolicella zal de smaak niet beter maken en de wijn zal met meer tijd alleen maar achteruitgaan. Het is dan ook ons advies om de jaar binnen 2 jaar te drinken.
Ons assortiment is met zorg samengesteld en bestaat dan ook uit alleen de beste wijnen. Bij elke wijn kunt u meer informatie vinden waarvan wij hopen dat dit u helpt om de juiste Corvina wijn te vinden. Als u wilt weten met welke maaltijd u de wijnen kunt combineren, dan kunt u dat ook daar vinden. Bestel de lekkerste wijnen gemaakt van de kleine maar zeer fijne Corvina hier bij Wijnhuis Heemstede.
Deze Valpolicella Ripasso is complex en heeft verre trekjes van een Amarone. De rijping op hout ondersteunt de smaken goed. Al drinkbaar nu. De wijn heeft een lange, warme, volle en kruidige afdronk. Zeer verrassend.
Deze wijn wordt gemaakt van uitsluitend Corvina druiven van drie tot tien jaar oude stokken. De smaak is zacht en romig met een sappige frisheid en verfijnde balans. Hij doet het uitstekend als begeleider van pasta’s, risotto, milde kazen en pizza.
Deze robijnrode wijn vanondergaat na een eerste vergisting nog een tweede gisting van circa 10 dagen op droesem van gedroogde cabernet sauvignon druiven. Daarna rijpt de wijn 24 maanden. Lekker bij pasta of risotto met truffel en/of paddenstoelen en sauze
Sant'Antonio Valpolicella is een stevige fruitige rode wijn met heerlijk zachte tannines. Soepel en daardoor toegankelijk. Sant'Antonio Valpolicella is een stevige fruitige rode wijn met heerlijk zachte tannines. Soepel en daardoor toegankelijk.
Prachtige Italiaanse wijn, rijp rood fruit, koffie, fijne tannines en een lange intense afdronk.
Deze Amarone della Valpolicella is een hedendaagse interpretatie van de befaamde Amarone wijnen uit het Valpolicella gebied. De wijn is robijnrood en de geur is vol rood fruit, De smaak is vol droog en mooi van structuur.
Montresor, een geweldig wijnhuis in Veneto, Italië staat bekend om zijn prachtige Valpolicella Ripasso en Amarone. Ripasso is het broertje van de Amarone. Vol en rijk van smaak. Deze wijn is 16 maanden op Amerikaanse en Frans eiken gerijpt.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad