Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Spanje staat niet bekend als groot wijnland maar heeft toch een aantal heerlijke druivenrassen. De Tempranillo is misschien niet een druif waar u veel over hoort of die u snel tegenkomt maar hij maakt toch echt geweldige wijnen. Tempranillo druiven groeien het best op zonnige plekken en is behalve in Spanje ook te vinden in Portugal en Argentinië. Deze druif is te herkennen aan de dikke schil en de korte rijpingstijd. Deze korte rijpingstijd is ook waar dit druivenras zijn naam aan te danken heeft, Tempranillo betekend namelijk vroeg in het Spaans. Dit druivenras is ontstaan in de regio La Rioja en is in Spanje bij uitstek het meest populaire druivenras. Voor een rode wijn hebben wijnen gemaakt van dit druivenras een erg zacht karakter. Wilt u meer weten over de druiven en de wijn die hieruit voortkomt, lees dan verder.
Rode wijnen staat veelal bekend om hun uitgesproken smaak. Tempranillo heeft echter een veel zachtere smaak wat deze wijnen geschikt maakt om te drinken zonder maaltijd. Ook als u voor het eerst een rode wijn gaat proberen is dit een uitstekende optie. Deze wijnen bevatten in verhouding tot andere rode wijnen niet veel tannines en hebben een lage zuurgraad. De eigenschappen van de wijn zijn deels afhankelijk van de streek waar hij vandaan komt. In de Tempranillo wijnen proeft u diverse smaken terug waaronder kers, pruim, vijg, tomaat, vanille en meer. Al deze smaken kunt u proeven in de wijnen en maken het een erg bijzondere ervaring om te proeven.
Door zijn zachte smaak is de Tempranillo erg geschikt voor het maken van mengwijnen. Hierbij worden verschillende druiven gemengd om een wijn te krijgen met de geweldige eigenschappen van beide druiven. In Spanje wordt dit druivenras het meest gecombineerd met druivenrassen die een stevige smaak hebben of die erg veel aroma's hebben zoals de Cabernet Sauvignon en Garnacha. Hiermee worden de sterke smaken en aroma's van die druiven wat afgezwakt en wordt de smaak van de wijn zachter door het gebruik van Tempranillo.
Veel rode wijnen komen alleen goed tot recht met een maaltijd of na jarenlang rijpen. Tempranillo is echter anders en kan door zijn zachte aard prima gedronken worden zonder maaltijd zonder direct te sterk en smaakvol aan te voelen. Toch is deze rode wijn prima te combineren met verschillende maaltijden. Vlees van de barbecue, gebraden gerechten, vissoorten met een sterke smaak en nog veel meer. Deze wijn is te drinken bij allerlei soorten maaltijden. Als u hier meer informatie over wilt kunt u bij de wijnen zelf kijken. Hierbij vindt u meer informatie over de gerechten waarmee de wijn van uw keuze het best te combineren is.
Tempranillo is een druivenras waarvan zachtere wijnen worden gemaakt met een gemiddelde hoeveelheid tannines. Hierdoor is deze wijn geschikt om te bewaren, mits dit gebeurd onder de juiste omstandigheden. Het is afhankelijk van de regio waaruit de wijn afkomstig is, hoelang deze bewaard kan blijven maar een Tempranillo uit de Spaanse regio La Rioja kunnen tussen 5 en maar liefst 20 jaar bewaard worden. In deze tijd rijpt een wijn verder en uw wachten zal zeker beloond worden. Toch is wijn bewaren om hem verder te laten rijpen niet iets wat eenvoudig is. Een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden bij het bewaren van wijn:
Het kiezen van de juiste wijn voor uw maaltijd of om los te drinken kan lastig zijn. U wilt uiteraard niet zomaar een wijn kiezen die achteraf totaal niet past bij wat u eet. Om dit te voorkomen vindt u in ons assortiment bij elke wijn extra informatie die u kan helpen met het maken van de juiste keuze. Het assortiment dat u bij ons vindt is speciaal door ons geselecteerd en bevat alleen wijnen waarvan wij geloven dat dit geweldige wijnen zijn waar u van zult genieten. Voor een heerlijke Tempranillo, de rode wijn met een zacht karakter, kijkt u in het assortiment van Wijnhuis Heemstede.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad